Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rebarbarás-mangó dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 370 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 370 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g piros szárú rebarbara (előkészítve, lemérve)
kb. 400 g mangó (előkészítve, lemérve)
200 ml narancslé 100%-os
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, 1 cm–es darabokra vágjuk, majd 900 g-ot kimérünk, felét pépesítjük. A mangó húsát a magról levágjuk, kis darabokra kockázzuk, és 400 g-ot kimérünk. A 200 ml narancslevet is kimérjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

A dzsemet különlegessé tehetjük 15 g finomra vágott gyömbér hozzáadásával.
A Rebarbarás-mangó dzsem nemcsak édes, de húsételekhez is illik mártogatósként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!