Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rebarbarás-mangó dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 370 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 370 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g piros szárú rebarbara (előkészítve, lemérve)
kb. 400 g mangó (előkészítve, lemérve)
200 ml narancslé 100%-os
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rebarbarát megmossuk, megpucoljuk, 1 cm–es darabokra vágjuk, majd 900 g-ot kimérünk, felét pépesítjük. A mangó húsát a magról levágjuk, kis darabokra kockázzuk, és 400 g-ot kimérünk. A 200 ml narancslevet is kimérjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

A dzsemet különlegessé tehetjük 15 g finomra vágott gyömbér hozzáadásával.
A Rebarbarás-mangó dzsem nemcsak édes, de húsételekhez is illik mártogatósként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!