Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répa torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
3 db tojás
30 dkg reszelt répa
1,5 dl olaj
25 dkg porcukor
csipetnyi szódabikarbóna
1 db citrom héja
fél citrom leve
kis fahéj

Krém:

20 dkg mascarpone
3 ek cukor
2 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A répát lereszeljük. Kikavarjuk a cukrot a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt répát, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a Dr. Oetker Sütőport, a Dr. Oetker Szódabikarbónát és a lisztet. Alaposan összekeverjük. Fajéjjal, citromhéjjal, citrom levével ízesítjük. Tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. 165°-on 80 percig sütjük.

Krém elkészítése

A mascarponét a cukorral kikeverem és a felvert tejszínt hozzáadjuk és óvatosan összedolgozzuk.

Alternatív elkészítés

Reszelt répával díszítsük a tetejét!
Répa torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!