Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répa torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
3 db tojás
30 dkg reszelt répa
1,5 dl olaj
25 dkg porcukor
csipetnyi szódabikarbóna
1 db citrom héja
fél citrom leve
kis fahéj

Krém:

20 dkg mascarpone
3 ek cukor
2 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A répát lereszeljük. Kikavarjuk a cukrot a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt répát, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a Dr. Oetker Sütőport, a Dr. Oetker Szódabikarbónát és a lisztet. Alaposan összekeverjük. Fajéjjal, citromhéjjal, citrom levével ízesítjük. Tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. 165°-on 80 percig sütjük.

Krém elkészítése

A mascarponét a cukorral kikeverem és a felvert tejszínt hozzáadjuk és óvatosan összedolgozzuk.

Alternatív elkészítés

Reszelt répával díszítsük a tetejét!
Répa torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!