Réteges piskóta
Hozzávalók
Réteges piskóta
Elkészítés
Elkészítés
Tipp: a krémbe mártott fakanálra az ujjunkkal egy csíkot húzunk: ha a csík megmarad, a krém jó. Állni hagyjuk, hadd sűrűsödjön, letakarjuk fóliával.
A piskótából pici szeleteket vágunk és szendvicseket kenünk belőlük a lekvárral. A kis szendvicseket lerakjuk a tál aljába és meglocsoljuk cherryvel.(ha gyerekeknek is lesz, akkor a meggy levével)
Ráborítunk egy üvegnyi meggybefőttet, majd ráhalmozzuk a krémet. Figyeljünk, hogy a meggyből a tál szélére is kerüljön, hogy szépen látszódjanak a rétegek. Egy-két órára, vagy akár egy napra is hűtőbe állítjuk.
7-8 dl tejszínt laza, könnyű habbá verünk, majd a tetejére halmozzuk, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Réteges piskóta
Hozzávalók
Réteges piskóta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tipp: a krémbe mártott fakanálra az ujjunkkal egy csíkot húzunk: ha a csík megmarad, a krém jó. Állni hagyjuk, hadd sűrűsödjön, letakarjuk fóliával.
A piskótából pici szeleteket vágunk és szendvicseket kenünk belőlük a lekvárral. A kis szendvicseket lerakjuk a tál aljába és meglocsoljuk cherryvel.(ha gyerekeknek is lesz, akkor a meggy levével)
Ráborítunk egy üvegnyi meggybefőttet, majd ráhalmozzuk a krémet. Figyeljünk, hogy a meggyből a tál szélére is kerüljön, hogy szépen látszódjanak a rétegek. Egy-két órára, vagy akár egy napra is hűtőbe állítjuk.
7-8 dl tejszínt laza, könnyű habbá verünk, majd a tetejére halmozzuk, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?