Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges tepertős pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 tk cukor
5 dkg zsír vagy margarin
3-4 ek bor
2 tk só
30 dkg darált tepertő

Tetejére:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy rétestésztát készítünk. Kinyújtjuk, majd rákenjük a darált tepertőt, hajtogatjuk 4-szer, közben 20 percet pihentetjük a tésztát meleg helyen. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét megrácsozva közepes méretű szaggatóval kiszúrjuk, tepsibe rakjuk és még 30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített 220°-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A pogácsát mindig gyorsan kell sütni különben kiszárad!
Réteges tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!