Ribizlis sárgabarack dzsem
Hozzávalók
Ribizlis sárgabarack dzsem
1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
40 dkg nádcukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés
Előkészítés
A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.
Tálalás
6 kis üveg.
Alternatív elkészítés
Palacsintába nagyon finom :)
Kedvencnek jelölöm
Ribizlis sárgabarack dzsem
Hozzávalók
Ribizlis sárgabarack dzsem
1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
40 dkg nádcukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.
Tálalás
6 kis üveg.
Alternatív elkészítés
Palacsintába nagyon finom :)
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?