Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis sárgabarack dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis sárgabarack dzsem

1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
40 dkg nádcukor

A Ribizlis sárgabarack dzsem elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.

Tálalás

6 kis üveg.

Alternatív elkészítés

Palacsintába nagyon finom :)
Ribizlis sárgabarack dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!