Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis sárgabarack dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis sárgabarack dzsem

1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
40 dkg nádcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.

Tálalás

6 kis üveg.

Alternatív elkészítés

Palacsintába nagyon finom :)
Ribizlis sárgabarack dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!