Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sacher torta

15 dkg vaj
12 +18 dkg étcsokoládé
11 dkg porcukor
Fél vaníliarúd
5 tojás
12 dkg őrölt mandula
Csipet só
5 dkg liszt
20 dkg sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darabokra tördelt 12 dkg étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. 10 dkg vajat keverjünk habosra kb. 4 dkg porcukorral. A vaníliarúd belsejét 5 tojássárgájával egyenként keverjük a vajkrémhez. Dolgozzuk bele a langyos csokoládét és a mandulát is. Verjünk fel 4 tojásfehérjét egy csipet sóval, majd tegyük hozzá a maradék porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg megkeményedik. Keverjük a masszához, majd szitáljuk rá a lisztet, és finoman keverjük el. Végül öntsük a tésztát vajjal kikent, belisztezett 22 cm-es tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe. 5 perc múlva csökkentsük a hőfokot 150 fokra, és így süssük kb. 20 percig. Ha kihűlt a tészta, vágjuk két egyforma vastagságú lapra: a lekvár felét egyenletesen kenjük az alsóra. Tegyük rá a záró lapot, a maradék ízt pedig kenjük a tetejére, valamint az oldalára. Amikor a lekvármáz megszikkadt, olvasszuk fel a 18 dkg étcsokoládét a maradék 5 dkg vajjal, és vonjuk be vele a tortát. Mielőtt megdermedne a csoki, nyitott ajtó mellett tegyük langyos sütőbe, így sima és fényes lesz a bevonata.
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!