Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rágcsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 ek tejföl
2 darab tojássárgája
2 tk só

Kenéshez:

1 darab tojás

Szóráshoz:

5 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsibe sütőpapírt teszünk.
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A hozzávalókat összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra.
Megkenjük a tojással.
Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.
Derelyevágóval 1 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Tepsibe rakjuk és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég.

Tárolás

Légmentesen lezárva akár egy hétig is eláll.

Alternatív elkészítés

Ez inkább ropogós típusú sós süti.
Ropi helyett is kiváló bulikon, összejöveteleken vagy akár csak tévézés közben.
A képen a labda azt jelzi, hogy a férjemnek készítettem az esti kézilabda meccs nézéshez :-)
Sajtos rágcsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!