Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sakktábla

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Barna piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt

Krém:

50 dkg cukor
1 l tej
8 dkg liszt
30 dkg margarin

Betekerni:

1 cs. ostyalap (8 lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a két piskótát, ha hűlt hosszában 8 egyenlő csíkra vágjuk. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük 3 dl tejjel, a cukrot karamellizáljuk. Mikor szép aranybarna felöntjük a maradék 7 dl megmelegített tejjel (csak fokozatosan). A karamellás tejhez öntjük a lisztes tejet és besűrítjük. Ha felfőtt a tűzről levesszük és belekeverjük a margarint. A meleg krémmel megkenjük az ostyalapokat (nem kaptam nagy ostyalapot, így kettőt egymás mellé raktam, megkentem krémmel és keresztbe fektettem rá a piskóta csíkokat.) egy sárga és egy barna tésztacsíkot ráfektetünk, lekenjük krémmel (a tészták között is), rájuk rakunk még egy-egy tésztacsíkot ellenkező arányban. Ezek közé is kenünk krémet. Betekerjük a 4 tésztacsíkot az ostyába, az éleit kicsit megnyomkodjuk, hogy szeleteléskor kocka alakúak legyenek. 4 rúd lesz belőle.
Sakktábla

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!