Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sakktábla

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Barna piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt

Krém:

50 dkg cukor
1 l tej
8 dkg liszt
30 dkg margarin

Betekerni:

1 cs. ostyalap (8 lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a két piskótát, ha hűlt hosszában 8 egyenlő csíkra vágjuk. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük 3 dl tejjel, a cukrot karamellizáljuk. Mikor szép aranybarna felöntjük a maradék 7 dl megmelegített tejjel (csak fokozatosan). A karamellás tejhez öntjük a lisztes tejet és besűrítjük. Ha felfőtt a tűzről levesszük és belekeverjük a margarint. A meleg krémmel megkenjük az ostyalapokat (nem kaptam nagy ostyalapot, így kettőt egymás mellé raktam, megkentem krémmel és keresztbe fektettem rá a piskóta csíkokat.) egy sárga és egy barna tésztacsíkot ráfektetünk, lekenjük krémmel (a tészták között is), rájuk rakunk még egy-egy tésztacsíkot ellenkező arányban. Ezek közé is kenünk krémet. Betekerjük a 4 tésztacsíkot az ostyába, az éleit kicsit megnyomkodjuk, hogy szeleteléskor kocka alakúak legyenek. 4 rúd lesz belőle.
Sakktábla

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!