Sakktábla
Hozzávalók
Sárga piskóta:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
Barna piskóta:
6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
50 dkg cukor
1 l tej
8 dkg liszt
30 dkg margarin
Betekerni:
1 cs. ostyalap (8 lap)
Elkészítés
Elkészítés
Megsütjük a két piskótát, ha hűlt hosszában 8 egyenlő csíkra vágjuk. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük 3 dl tejjel, a cukrot karamellizáljuk. Mikor szép aranybarna felöntjük a maradék 7 dl megmelegített tejjel (csak fokozatosan). A karamellás tejhez öntjük a lisztes tejet és besűrítjük. Ha felfőtt a tűzről levesszük és belekeverjük a margarint. A meleg krémmel megkenjük az ostyalapokat (nem kaptam nagy ostyalapot, így kettőt egymás mellé raktam, megkentem krémmel és keresztbe fektettem rá a piskóta csíkokat.) egy sárga és egy barna tésztacsíkot ráfektetünk, lekenjük krémmel (a tészták között is), rájuk rakunk még egy-egy tésztacsíkot ellenkező arányban. Ezek közé is kenünk krémet. Betekerjük a 4 tésztacsíkot az ostyába, az éleit kicsit megnyomkodjuk, hogy szeleteléskor kocka alakúak legyenek. 4 rúd lesz belőle.
Kedvencnek jelölöm
Sakktábla
Hozzávalók
Krém:
50 dkg cukor
1 l tej
8 dkg liszt
30 dkg margarin
Betekerni:
1 cs. ostyalap (8 lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megsütjük a két piskótát, ha hűlt hosszában 8 egyenlő csíkra vágjuk. A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük 3 dl tejjel, a cukrot karamellizáljuk. Mikor szép aranybarna felöntjük a maradék 7 dl megmelegített tejjel (csak fokozatosan). A karamellás tejhez öntjük a lisztes tejet és besűrítjük. Ha felfőtt a tűzről levesszük és belekeverjük a margarint. A meleg krémmel megkenjük az ostyalapokat (nem kaptam nagy ostyalapot, így kettőt egymás mellé raktam, megkentem krémmel és keresztbe fektettem rá a piskóta csíkokat.) egy sárga és egy barna tésztacsíkot ráfektetünk, lekenjük krémmel (a tészták között is), rájuk rakunk még egy-egy tésztacsíkot ellenkező arányban. Ezek közé is kenünk krémet. Betekerjük a 4 tésztacsíkot az ostyába, az éleit kicsit megnyomkodjuk, hogy szeleteléskor kocka alakúak legyenek. 4 rúd lesz belőle.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?