
Sakktáblatorta


Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Díszítés:
Piskótalap lekenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kémhez a túrót és a tejet finom krémmé turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a Dr. Oetker Vanillincukorral, és apránként összedolgozzuk a túrókrémmel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük egy kevés túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, jól kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tálcán lévő alsó lapot megkenjük a brandyvel. A középső karikára vágott lapot elővesszük, és a szélső karikát a megkent alsó lapra helyezzük. Ezután a harmadik karikát, majd az ötödiket. A krémet sima csőrös habzsákba töltjük, és a karikák között lévő helyet kitöltjük a krémmel. Most a megmaradt, az az a kettes és négyes karikát ráhelyezzük a krémre, és most ismét kitöltjük az üres részt. Ezt megismételjük a felső lap karikáival. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Tetejét kakaóporral, oldalát darabosra tört keksszel díszítjük.
Tálalás
Tárolás




Sakktáblatorta
Hozzávalók
Krémhez:
Piskótalap lekenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kémhez a túrót és a tejet finom krémmé turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a Dr. Oetker Vanillincukorral, és apránként összedolgozzuk a túrókrémmel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük egy kevés túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, jól kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tálcán lévő alsó lapot megkenjük a brandyvel. A középső karikára vágott lapot elővesszük, és a szélső karikát a megkent alsó lapra helyezzük. Ezután a harmadik karikát, majd az ötödiket. A krémet sima csőrös habzsákba töltjük, és a karikák között lévő helyet kitöltjük a krémmel. Most a megmaradt, az az a kettes és négyes karikát ráhelyezzük a krémre, és most ismét kitöltjük az üres részt. Ezt megismételjük a felső lap karikáival. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Tetejét kakaóporral, oldalát darabosra tört keksszel díszítjük.
Tálalás
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?