Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sakktáblatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

9 db tojás
9 ek. cukor
6 ek. liszt

Krémhez:

1 dl víz
25 dkg tehéntúró
1 dl tej
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
5 dl tejszín

Díszítés:

8 dkg kakaós keksz

Piskótalap lekenéséhez:

5-6 evőkanál brandy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap kisüthetjük a piskótát.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból sütünk egy kerek kakaós piskótát (26cm). Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk, majd az alsó lapot ráhelyezzük egy kerek tálcára, a középső és felső lapot egymásra helyezzük, és öt egyforma szélességű karikára vágjuk.
A kémhez a túrót és a tejet finom krémmé turmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a Dr. Oetker Vanillincukorral, és apránként összedolgozzuk a túrókrémmel. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A zselatint felolvasztjuk, simára keverjük egy kevés túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, jól kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tálcán lévő alsó lapot megkenjük a brandyvel. A középső karikára vágott lapot elővesszük, és a szélső karikát a megkent alsó lapra helyezzük. Ezután a harmadik karikát, majd az ötödiket. A krémet sima csőrös habzsákba töltjük, és a karikák között lévő helyet kitöltjük a krémmel. Most a megmaradt, az az a kettes és négyes karikát ráhelyezzük a krémre, és most ismét kitöltjük az üres részt. Ezt megismételjük a felső lap karikáival. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Tetejét kakaóporral, oldalát darabosra tört keksszel díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!!
Sakktáblatorta Sakktáblatorta Sakktáblatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!