Sárgabarackdzsem fűszerekkel
Hozzávalók
1250 g sárgabarack (előkészített)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
350 g cukor
2 darab egész fahéj
3-4 darab egész szegfűszeg
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, a gyümölcs felét apró darabokra vágjuk, másik felét pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd a fahéj és szegfűszeg darabokat is hozzáadjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot leszedjük a tetejéről, majd a fűszereket is eltávolítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Tetszés szerint a gyümölcspéphez adjuk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Kedvencnek jelölöm
Sárgabarackdzsem fűszerekkel
Hozzávalók
kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1250 g sárgabarack (előkészített)
350 g cukor
2 darab egész fahéj
3-4 darab egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, a gyümölcs felét apró darabokra vágjuk, másik felét pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd a fahéj és szegfűszeg darabokat is hozzáadjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot leszedjük a tetejéről, majd a fűszereket is eltávolítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Tetszés szerint a gyümölcspéphez adjuk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?