Sárgabarackos crumble
Hozzávalók
Sárgabarackos crumble
750 g sárgabarack (kimagozva)
10 g vaj
2 ek. barnacukor
A morzsához:
200 g liszt
50 g zabpehely
60 g cukor
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
125 g hideg vaj
2 ek. barnacukor
Elkészítés
Előkészítés
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Elkészítés
Fektessük a barackokat vágott felükkel lefele a tálba, morzsoljuk rá a 10 g vajat és szórjuk rá a 2 ek. barnacukrot.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom magában is, de kínálhatjuk fagyival, vagy tejszínhabbal is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.
Kedvencnek jelölöm
Sárgabarackos crumble
Hozzávalók
Sárgabarackos crumble
750 g sárgabarack (kimagozva)
10 g vaj
2 ek. barnacukor
A morzsához:
200 g liszt
50 g zabpehely
60 g cukor
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
125 g hideg vaj
2 ek. barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Elkészítés
Fektessük a barackokat vágott felükkel lefele a tálba, morzsoljuk rá a 10 g vajat és szórjuk rá a 2 ek. barnacukrot.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom magában is, de kínálhatjuk fagyival, vagy tejszínhabbal is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?