Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos crumble

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos crumble

750 g sárgabarack (kimagozva)
10 g vaj
2 ek. barnacukor

A morzsához:

200 g liszt
50 g zabpehely
60 g cukor
125 g hideg vaj
2 ek. barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Elkészítés

Fektessük a barackokat vágott felükkel lefele a tálba, morzsoljuk rá a 10 g vajat és szórjuk rá a 2 ek. barnacukrot.
Tegyük a lisztet, zabpelyhet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba, keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat is a kezünkkel. Vigyázzunk rá, hogy ne olvasszuk fel a vajat a kezünk melegével.
Szórjuk rá a morzsát a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét a barnacukorral. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom magában is, de kínálhatjuk fagyival, vagy tejszínhabbal is.
Elkészíthetjük más gyümölccsel is.
Sárgabarackos crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!