Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos rizskoch

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos rizskoch

40 dkg rizs
3/4 l tej
1/4 l víz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
csipet só
5 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg cukor
25 dkg sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackot megmosom és felkockázom.

Elkészítés

A tejet a vízzel és a rizzsel a tűzhelyre teszem, belekeverek 10 dkg cukrot, hozzáadom a 10 dkg vajat, a csipet sót és puhára főzöm a rizst. Kb. 25 -30 perc. Ha langyosra hűlt, ráreszelem a citromot és hozzáadom egyenként a tojássárgákat. A fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom az 5 dkg cukrot és a vaníliát, könnyedén a rizshez forgatom. Kikent zsemlemorzsával hintett tepsibe teszem és rászórom a kockára vágott barackot. Előmelegített 180 fokon 35-40 percig sütöm, amíg szép piros lesz a teteje. Az öntetet az előírás szerint elkészítem és kockára vágott rizskochhal tálalom.

Tálalás

Lehet még sárgabarack lekvárt is kínálni mellé.
Sárgabarackos rizskoch Sárgabarackos rizskoch

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!