Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sarlott torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskótatekercshez:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
kb. 2-3 evőkanál lekvár (a piskóta kenéséhez)

kakaós piskótatekercshez:

3 tojás
3 ek. liszt
4 ek. cukor
2 evőkanál lekvár (a piskóta kenéséhez)

krémhez:

1 doboz barackbefőtt
1 zacskó tortazselépor
4 dl tejszínhab

krémhez:

4 dl tej
1 dl tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon megsütjük, melegen feltekerjük, ha kihűlt megkenjük lekvárral és összetekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tálba alufóliát teszünk, és a szeletekkel kirakjuk a tálat. Ebbe öntjük bele a két különböző krémet, egymás mellé. A pudingot megfőzzük a szokásos módon, csak kevesebb a tej, és ha meghűlt belekeverjük a felvert tejszínhabot. 2-3 darab barackot félreteszünk, a többit összeturmixszoljuk beletesszük a torta zseléport és felforraljuk. De épphogy csak forr már jó is! Lehűtjük, és ha lehűlt belekeverjük a 4 dl felvert tejszínhabot, amibe ízlés szerint cukrot teszünk, és belekeverjük a félretett barackokat, amiket darabokra vágtunk. A krémek tetejére tesszük a kakaós piskótatekercseket, amit ugyanúgy készítünk el, mint a sárgát, és ez lesz majd a torta alja. Én ebből a kakaós piskótatekercsből kb. 4-5 db-ot a krémekbe is nyomtam,ez nem kötelező. Hűtőbe tesszük,1 éjszakára.

Tálalás

Lapos tányérra borítjuk a tálból és úgy szeleteljük. Én egy közepes méretű tálba tettem.

Tárolás

Hűtőbe tároljuk.
Sarlott torta Sarlott torta Sarlott torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!