Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sokmagvas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 36-38 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 36-38 darab Sokmagvas pogácsa elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g lágy margarin
250 g tejföl
1 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája (M-es)
1 evőkanál (10 g) só
60 g napraforgómag
60 g tökmag

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 8-10 g szezámmag

A Sokmagvas pogácsa elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a magvak kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként beleszórjuk a napraforgó- és tökmagot is. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A napraforgó- és tökmagot felhasználás előtt forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpiríthatjuk.
A pogácsa tetejét köménymaggal is megszórhatjuk.
Sokmagvas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!