
Sokmagvas pogácsa



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a magvak kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként beleszórjuk a napraforgó- és tökmagot is. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pogácsa tetejét köménymaggal is megszórhatjuk.


Sokmagvas pogácsa
Hozzávalók
kb. 36-38 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt, majd hozzámorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót a magvak kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, közben apránként beleszórjuk a napraforgó- és tökmagot is. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. 3,5 cm ⌀) kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra, 15 percet pihentetjük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A pogácsa tetejét köménymaggal is megszórhatjuk.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?