Sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tepsi kenéshez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A cipót két részre osztjuk, és két részletben készítjük el a csigákat.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk a megkelt tésztát.
Megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajt felével, rárakjuk a sonkaszeletek felét.
Feltekerjük és kb. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle. A csigák alját kicsit összecsípjük, és a kikent tepsibe rakjuk egymástól nagyobb távolságra.
A másik cipóval ugyanígy járunk el.
Megkenjük olvasztott vajjal.
A tepsiben még kb. 30-45 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, tejjel megkenjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sonkás-sajtos csiga
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tepsi kenéshez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sajtot lereszeljük.
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A cipót két részre osztjuk, és két részletben készítjük el a csigákat.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk a megkelt tésztát.
Megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajt felével, rárakjuk a sonkaszeletek felét.
Feltekerjük és kb. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle. A csigák alját kicsit összecsípjük, és a kikent tepsibe rakjuk egymástól nagyobb távolságra.
A másik cipóval ugyanígy járunk el.
Megkenjük olvasztott vajjal.
A tepsiben még kb. 30-45 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, tejjel megkenjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?