
Stefánia torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Stefánia torta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?