Stefánia torta
Hozzávalók
Tésztához:
12 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
4 dl tejszín (lehet főzőtejszín is)
20 dkg cukor
25 dkg margarin
5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg étcsokoládé
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg margarin
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük, utána hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Ebből a masszából 6 kerek lapot sütünk. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha a sütőtepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és 6 kerek formát jelölünk ki. Ezekre a formákra osztjuk el egyenletesen a masszát, és kenjük el szépen. Ezt 180 fokon aranyszínűre sütjük. Ez kb. 15 -20 perc, de figyelni kell.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
Tárolás
hűvös helyen
Alternatív elkészítés
Finom, intenzív csokoládé ízű torta.
Kedvencnek jelölöm
Stefánia torta
Hozzávalók
Tésztához:
12 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
Krémhez:
4 dl tejszín (lehet főzőtejszín is)
20 dkg cukor
25 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük, utána hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Ebből a masszából 6 kerek lapot sütünk. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha a sütőtepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és 6 kerek formát jelölünk ki. Ezekre a formákra osztjuk el egyenletesen a masszát, és kenjük el szépen. Ezt 180 fokon aranyszínűre sütjük. Ez kb. 15 -20 perc, de figyelni kell.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.
Tárolás
hűvös helyen
Alternatív elkészítés
Finom, intenzív csokoládé ízű torta.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?