Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stefánia torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

12 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

4 dl tejszín (lehet főzőtejszín is)
20 dkg cukor
25 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük, utána hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Ebből a masszából 6 kerek lapot sütünk. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha a sütőtepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és 6 kerek formát jelölünk ki. Ezekre a formákra osztjuk el egyenletesen a masszát, és kenjük el szépen. Ezt 180 fokon aranyszínűre sütjük. Ez kb. 15 -20 perc, de figyelni kell.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.

Tárolás

hűvös helyen

Alternatív elkészítés

Finom, intenzív csokoládé ízű torta.
Stefánia torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!