Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stefánia torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

12 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj

Krémhez:

4 dl tejszín (lehet főzőtejszín is)
20 dkg cukor
25 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük, utána hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Ebből a masszából 6 kerek lapot sütünk. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha a sütőtepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és 6 kerek formát jelölünk ki. Ezekre a formákra osztjuk el egyenletesen a masszát, és kenjük el szépen. Ezt 180 fokon aranyszínűre sütjük. Ez kb. 15 -20 perc, de figyelni kell.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, ha már forr, hozzáadjuk a kakaóport, étcsokit, vaníliás cukrot és tovább forraljuk. Pár perces forralás után takarékra vesszük, és hozzáadunk 25 dkg margarint, majd az egészet kihűtjük. Hűlés közben gyakran megkeverjük. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük habverővel a másik 25 dkg margarint, és az egészet kihabosítjuk. Ezzel a krémmel töltjük össze a lapokat úgy, hogy a krém olyan vastag legyen, mint a piskótalap. Végül az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel (oldalát és tetejét is). Díszítése csak annyi, hogy a tetejét a képen látható módon bekarcoljuk.

Tárolás

hűvös helyen

Alternatív elkészítés

Finom, intenzív csokoládé ízű torta.
Stefánia torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!