Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

100 g darált mandula
50 g margarin

Tészta:

100 g mazsola
6 ek. vörösbor
375 g liszt
2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
90 g margarin
1/2 csapott tk. gyömbér
1/2 csapott tk. mézeskalács fűszer
250 g zsírszegény túró
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
200 g szárított gyümölcs

Máz:

50 g margarin
100 g porcukor
2 ek. vörösbor

A Stollen elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolára öntjük a vörösbort, villával jól átszurkáljuk őket, és meleg helyen 2 óráig ázni hagyjuk.
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.

Elkészítés

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.

A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.

Tálalás

A recept úgy 35-40 szelet tésztához elég, ujjnyi vastagra szeljük, és úgy tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tálcán tárolva egy hétig kellemesen eláll.
Stollen Stollen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!