Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

100 g darált mandula
50 g margarin

Tészta:

100 g mazsola
6 ek. vörösbor
375 g liszt
2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
90 g margarin
1/2 csapott tk. gyömbér
1/2 csapott tk. mézeskalács fűszer
250 g zsírszegény túró
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
200 g szárított gyümölcs

Máz:

50 g margarin
100 g porcukor
2 ek. vörösbor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolára öntjük a vörösbort, villával jól átszurkáljuk őket, és meleg helyen 2 óráig ázni hagyjuk.
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.

Elkészítés

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.

A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.

Tálalás

A recept úgy 35-40 szelet tésztához elég, ujjnyi vastagra szeljük, és úgy tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tálcán tárolva egy hétig kellemesen eláll.
Stollen Stollen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!