Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Stollen

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

100 g darált mandula
50 g margarin

Tészta:

100 g mazsola
6 ek. vörösbor
375 g liszt
2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
90 g margarin
1/2 csapott tk. gyömbér
1/2 csapott tk. mézeskalács fűszer
250 g zsírszegény túró
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
200 g szárított gyümölcs

Máz:

50 g margarin
100 g porcukor
2 ek. vörösbor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolára öntjük a vörösbort, villával jól átszurkáljuk őket, és meleg helyen 2 óráig ázni hagyjuk.
A marcipánmasszát a margarinnal és a mandulával, robotgép segítségével összegyúrjuk, és porcukrozott nyújtódeszkán kb. 60 centis rúddá gyúrjuk, kettévágjuk.

Elkészítés

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe rakjuk. A szárított gyümölcsön és a mazsolán kívül hozzáadunk minden hozzávalót, és a mazsoláról leszűrt vörösbort. Jól összedolgozzuk robotgéppel, mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk a szárított gyümölcsöket, és a vörösboros mazsolát, és azt is beledolgozzuk. A tésztát két 30 centis téglalappá gyúrjuk, az egyikbe belefektetjük egymásra a két marcipánrudat, ráfektetjük a másik tésztalapot, és jól átgyúrva egy kb 60-70 centis rudat készítünk belőle. A rudat kettévágjuk, a széleit kúposra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és a sütő középső felébe tolva 35 percig sütjük a rudakat.

A mázhoz a margarint megolvasztjuk és a még forró kalácsot megkenjük vele, rácsra téve hűlni hagyjuk. A porcukrot elkeverjük a vörösborral, és ezzel a sima mázzal bevonjuk a süteményt.

Tálalás

A recept úgy 35-40 szelet tésztához elég, ujjnyi vastagra szeljük, és úgy tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tálcán tárolva egy hétig kellemesen eláll.
Stollen Stollen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!