Szilvalekváros bukta fahéjjal
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet só
Töltelékhez:
sűrű, sütésálló szilvalekvár tetszés szerint
pár csepp Dr. Oetker Aroma Rum
1 kávéskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
kb. 20 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A szilvalekvárt ízlés szerint ízesítjük a rum aromával és az őrölt fahéjjal.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 20 egyforma nagyságú téglalapokra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a lekvárra hajtjuk, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek. Tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A buktákat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A szilvalekvárt ízlés szerint ízesítjük a rum aromával és az őrölt fahéjjal.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 20 egyforma nagyságú téglalapokra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a lekvárra hajtjuk, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek. Tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A buktákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Szilvalekváros bukta fahéjjal
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Töltelékhez:
sűrű, sütésálló szilvalekvár tetszés szerint
pár csepp Dr. Oetker Aroma rum
1 kávéskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
kb. 20 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A szilvalekvárt ízlés szerint ízesítjük a rum aromával és az őrölt fahéjjal.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 20 egyforma nagyságú téglalapokra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a lekvárra hajtjuk, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek. Tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A buktákat porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citromhéjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A szilvalekvárt ízlés szerint ízesítjük a rum aromával és az őrölt fahéjjal.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 20 egyforma nagyságú téglalapokra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a lekvárra hajtjuk, majd a hosszabb oldal mentén feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek. Tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A buktákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?