Szilvás crumble
Hozzávalók
Szilvás crumble
                                        750 g szilva (kimagozva, felnegyedelve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. kukoricakeményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g vaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            A morzsához:
                                        200 g liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tk. sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g vaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g lágy sötétbarna nádcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g durvára vágott dió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1/2 tk. fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. barna cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés
                                    A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
                                
                            Elkészítés
                                    A szilvát összekeverjük a cukorral, a keményítővel, a fahéjjal és a tálba fektetjük. Rámorzsoljuk a vajat.
A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.
                            A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.
Alternatív elkészítés
                                    Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss, gyümölcsös édesség.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Szilvás crumble
Hozzávalók
Szilvás crumble
                                        750 g szilva (kimagozva, felnegyedelve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. kukoricakeményítő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g vaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            A morzsához:
                                        200 g liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tk. sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g vaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        60 g lágy sötétbarna nádcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g durvára vágott dió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1/2 tk. fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. barna cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
                                    A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
                                
                            Elkészítés
                                    A szilvát összekeverjük a cukorral, a keményítővel, a fahéjjal és a tálba fektetjük. Rámorzsoljuk a vajat.
A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.
                            A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.
Alternatív elkészítés
                                    Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss, gyümölcsös édesség.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?