Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás crumble

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvás crumble

750 g szilva (kimagozva, felnegyedelve)
2 ek. cukor
2 ek. kukoricakeményítő
1 tk. fahéj
15 g vaj

A morzsához:

200 g liszt
2 tk. sütőpor
125 g vaj
60 g lágy sötétbarna nádcukor
50 g durvára vágott dió
1/2 tk. fahéj
2 ek. barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tűzálló tálat kivajazunk.

Elkészítés

A szilvát összekeverjük a cukorral, a keményítővel, a fahéjjal és a tálba fektetjük. Rámorzsoljuk a vajat.
A morzsához a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a vajat a kezünkkel. Hozzákeverjük a nádcukrot, a diót és a fahéjat. Az egészet rászórjuk a szilva tetejére és megszórjuk a tetejét a barnacukorral.
Betoljuk a sütőbe és kb. 20 percig sütjük.
Kissé kihűtjük, majd melegen tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss, gyümölcsös édesség.
Szilvás crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!