Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet Szilvás koszorú

Tepsihez:

sütőpapír

Töltelékhez:

500 g szilva
100 g egész mogyoró
3-4 evőkanál szilvalekvár

Tésztához:

150 ml tej
75 g vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

kb. 1 evőkanál tej

Elkészítés

A Szilvás koszorú elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Töltelék:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és kis darabokra vágjuk. A mogyorót durvára aprítjuk, és 1 evőkanállal félreteszünk belőle.

Tészta:
A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert lisztezett felületen téglalappá (kb. 50x30 cm) nyújtjuk.

A kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. Egyenletesen rászórjuk a szilvadarabokat és a mogyorót. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük, a tepsiben a hajtással lefelé gyűrűvé formázzuk, közben a két végét egymáshoz illesztjük és összenyomjuk.

A koszorút megkenjük tejjel, és éles késsel mélyen bevágjuk, miközben figyelünk arra, hogy ne vágjuk át. Megszórjuk a maradék mogyoróval. A koszrút még kb. 15 percig kelesztjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a koszorút megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A koszorút sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Mogyoró helyett a koszorú dióval is nagyon ízletes.
Ízlés szerint szitálhatunk a koszorúra porcukrot, és tálalhatjuk tejszínhabbal.
Szilvás koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!