
Színes fonott kalács



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az aszalt sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát liszttel meghintjük, majd enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és harmadoljuk. Mindegyik harmadba belegyúrunk 1-1 hozzávalót: a csokoládé cseppeket, a sárgabarack darabkákat és a pisztáciát. A tésztából 3 darab kb. 30 cm hosszú hengereket formázunk, majd a hengereket megfonjuk (1. kép).
Kenés:
A tésztavégeket jól összenyomkodjuk (2. kép). A kalácsot a tepsibe tesszük, a tejszínnel vagy a vajjal megkenjük, és meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz. (kb. 20-30 perc). A kalácsot a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kalácsot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fonott kalács fagyasztható.




Színes fonott kalács
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Az aszalt sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát liszttel meghintjük, majd enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és harmadoljuk. Mindegyik harmadba belegyúrunk 1-1 hozzávalót: a csokoládé cseppeket, a sárgabarack darabkákat és a pisztáciát. A tésztából 3 darab kb. 30 cm hosszú hengereket formázunk, majd a hengereket megfonjuk (1. kép).
Kenés:
A tésztavégeket jól összenyomkodjuk (2. kép). A kalácsot a tepsibe tesszük, a tejszínnel vagy a vajjal megkenjük, és meleg helyen még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz. (kb. 20-30 perc). A kalácsot a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kalácsot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A fonott kalács fagyasztható.



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?