Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárvány torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szivárvány torta

250 g liszt
250 g puha margarin
250 g cukor
6 tojás
2 tk. vanilia aroma
1 csipet só
6 db ételfesték (lila, kék, zöld, citrom, narancs, piros)

Krém:

400 g fehércsoki
2 dl tejszín
2 ek. vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a cukorral kikeverem, majd egyesével mehetnek bele a tojások, így is alaposan elkeverem, majd a vanília aroma és a só, legvégül a sütőporos lisztet keverem hozzá.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom (mérleg segítségével) és mindegyikbe teszek 3-4 csepp ételfestéket. Egyesével megsütöm őket 28 cm-es tortaformában 180 fokon 15 - 18 percig.
A krémhez a tejszínt felforralom és ráöntöm az összetört csokira és addig keverem, míg a csoki teljesen fel nem olvad, majd hozzákeverem a vajat is.
Alulra teszem a lila tésztát rá a kéket, majd a zöld, citrom sárga, narancssárga és végül a piros. Mindegyik közé krémet teszek, de csak vékonyan.
Szivárvány torta Szivárvány torta Szivárvány torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!