
Szülinapi színes muffin


Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!


Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?