
Szülinapi színes muffin


Hozzávalók
A muffinhoz:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
3-4 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg vaj/margarin
2,5 dl tej
A díszítéshez:
1/2 l-es cukrászhab alap
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
sárga, kék, piros (zöld) ételfesték
Dr. Oetker Tortadara színes
Elkészítés
Előkészítés
A cukrászhab alapot jól hűtsük le felhasználás előtt! (ez rá is van írva a dobozára)
Elkészítés
Nagyon hasonló a karácsonyfás muffinhoz, csak ezeket több színű habbal díszítjük!
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
16-20 db
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés
Elkészítettük, születésnaposnak adtuk, nagyon nagy sikere volt!!!
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!

Kedvencnek jelölöm

Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
3-4 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg vaj/margarin
2,5 dl tej
A díszítéshez:
1/2 l-es cukrászhab alap
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
sárga, kék, piros (zöld) ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A cukrászhab alapot jól hűtsük le felhasználás előtt! (ez rá is van írva a dobozára)
Elkészítés
Nagyon hasonló a karácsonyfás muffinhoz, csak ezeket több színű habbal díszítjük!
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
16-20 db
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés
Elkészítettük, születésnaposnak adtuk, nagyon nagy sikere volt!!!
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?