Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szülinapi színes muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffinhoz:

25 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg vaj/margarin
2,5 dl tej

A díszítéshez:

1/2 l-es cukrászhab alap
sárga, kék, piros (zöld) ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cukrászhab alapot jól hűtsük le felhasználás előtt! (ez rá is van írva a dobozára)

Elkészítés

Nagyon hasonló a karácsonyfás muffinhoz, csak ezeket több színű habbal díszítjük!
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.

Tálalás

16-20 db

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Elkészítettük, születésnaposnak adtuk, nagyon nagy sikere volt!!!
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Szülinapi színes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!