Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szüreti torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szüreti torta

2 db 26 cm-es piskótalap
1-2 fürt roppanós héjú szőlő
250 g túró
2 dl joghurt
2 csipet reszelt citromhéj
porcukor (ízlés szerint)
2-3 dl szőlőlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Süssünk 2 db 26 cm-es piskótát. (3-3 tojásból), kerek kapcsos formában. Később ebben állítjuk össze a tortát, érdemes egy sütőlapot benne hagyni.

Elkészítés

A szőlőszemek egy részét félretesszük a díszítéshez, a maradékot félbe vágjuk, és kiszedjük a magokat.
Egy kerek kapcsos tortaformába beletesszük az egyik tortalapot.
A krémhez:
A túrót áttörjük, összekeverjük a joghurttal, 2-3 csipet citromhéjjal, vaníliás cukorral és ízlés szerint édesítjük.
A zselatin fixet egy habverő segítségével belekeverjük a krémbe, és 1-2 percig robotgéppel keverjük.
A krém 3/4 részét rákenjük a tortalapra, egyenletesen elosztjuk rajta a félbevágott szőlőszemeket, majd ráfektetjük a másik lapot, és finoman lenyomkodjuk.
A maradék krémet rákenjük a torta tetejére, majd az egész szemekkel kidíszítjük. Betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük a tortazselét.
A bevonatot a zselatin csomagján található útmutató alapján a szőlőléből elkészítjük. Ha már kezd sűrűsödni, bevonjuk vele a tortát, majd visszatesszük a hűtőbe 2-3 órára.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtve tartandó!

Alternatív elkészítés

A piskóta alaprecept megtalálható a többi receptem között.
Ha a tortazselének expressz zselét használunk, dolgozzunk vele gyorsan, mert 1-2 perc alatt elkezd kötni, így időd is spórolhatunk.
Még szebb, ha piros szőlőt, piros tortazselét és piros szőlőlevet használunk.
Tálalás előtt a torta oldalát "eltakarhatjuk" tejszínhabbal.
Szüreti torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!