Szüreti torta
Hozzávalók
Szüreti torta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Egy kerek kapcsos tortaformába beletesszük az egyik tortalapot.
A krémhez:
A túrót áttörjük, összekeverjük a joghurttal, 2-3 csipet citromhéjjal, vaníliás cukorral és ízlés szerint édesítjük.
A zselatin fixet egy habverő segítségével belekeverjük a krémbe, és 1-2 percig robotgéppel keverjük.
A krém 3/4 részét rákenjük a tortalapra, egyenletesen elosztjuk rajta a félbevágott szőlőszemeket, majd ráfektetjük a másik lapot, és finoman lenyomkodjuk.
A maradék krémet rákenjük a torta tetejére, majd az egész szemekkel kidíszítjük. Betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük a tortazselét.
A bevonatot a zselatin csomagján található útmutató alapján a szőlőléből elkészítjük. Ha már kezd sűrűsödni, bevonjuk vele a tortát, majd visszatesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha a tortazselének expressz zselét használunk, dolgozzunk vele gyorsan, mert 1-2 perc alatt elkezd kötni, így időd is spórolhatunk.
Még szebb, ha piros szőlőt, piros tortazselét és piros szőlőlevet használunk.
Tálalás előtt a torta oldalát "eltakarhatjuk" tejszínhabbal.
Szüreti torta
Hozzávalók
Szüreti torta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Egy kerek kapcsos tortaformába beletesszük az egyik tortalapot.
A krémhez:
A túrót áttörjük, összekeverjük a joghurttal, 2-3 csipet citromhéjjal, vaníliás cukorral és ízlés szerint édesítjük.
A zselatin fixet egy habverő segítségével belekeverjük a krémbe, és 1-2 percig robotgéppel keverjük.
A krém 3/4 részét rákenjük a tortalapra, egyenletesen elosztjuk rajta a félbevágott szőlőszemeket, majd ráfektetjük a másik lapot, és finoman lenyomkodjuk.
A maradék krémet rákenjük a torta tetejére, majd az egész szemekkel kidíszítjük. Betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük a tortazselét.
A bevonatot a zselatin csomagján található útmutató alapján a szőlőléből elkészítjük. Ha már kezd sűrűsödni, bevonjuk vele a tortát, majd visszatesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha a tortazselének expressz zselét használunk, dolgozzunk vele gyorsan, mert 1-2 perc alatt elkezd kötni, így időd is spórolhatunk.
Még szebb, ha piros szőlőt, piros tortazselét és piros szőlőlevet használunk.
Tálalás előtt a torta oldalát "eltakarhatjuk" tejszínhabbal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?