
Teknősbéka torta


Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral jól kikeverem, majd a kihűlt pudingot, illetve a rumaromát hozzáadjuk. Ezt jól összedolgozzuk.
A kész krémmel megtöltjük a tekercsünket, amit 1-2 cm vastagon felszelünk. Egy nagyobb méretű tálat alufóliával kibélelünk, belehelyezzük a krémes tekercs szeleteket a szélére, majd ennek a közepébe kenünk a megmaradt krémből, továbbá a méret átmérőjének megfelelő kört kivágunk a másik piskótánkból, és a maradékot beledaraboljuk. (krém, piskóta, krém, piskóta, stb.) Ha a tetejére értünk helyezzük rá a már előre kivágott piskóta körünket.
A tálból kifordítva megkapjuk a teknős páncélját, és már nincs más dolgunk, mint a végtagjait helyükre tenni.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Teknősbéka torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral jól kikeverem, majd a kihűlt pudingot, illetve a rumaromát hozzáadjuk. Ezt jól összedolgozzuk.
A kész krémmel megtöltjük a tekercsünket, amit 1-2 cm vastagon felszelünk. Egy nagyobb méretű tálat alufóliával kibélelünk, belehelyezzük a krémes tekercs szeleteket a szélére, majd ennek a közepébe kenünk a megmaradt krémből, továbbá a méret átmérőjének megfelelő kört kivágunk a másik piskótánkból, és a maradékot beledaraboljuk. (krém, piskóta, krém, piskóta, stb.) Ha a tetejére értünk helyezzük rá a már előre kivágott piskóta körünket.
A tálból kifordítva megkapjuk a teknős páncélját, és már nincs más dolgunk, mint a végtagjait helyükre tenni.
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?