Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Teknősbéka torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tészta:

12 db tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál szitált liszt

Krém:

4 dl tej
1 kocka Rama
20 dkg porcukor
2 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítés:

2 db banán (lábak)
1 db alma/barack/narancs (fej; ízlés szerint lehet válogatni gyümölcsöt)
2 db szegfűszeg (szem)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lisztet leszitálni a sütőporral.

Elkészítés

Először felverünk a 6 db tojásfehérjét, majd ennek a tojássárgáját 12 evőkanál cukorral. Ha ezzel végeztük a gépet kisebb fokozatra vesszük és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd a fél csomag sütőporral kikevert lisztet (6 evőkanál, ahogy a cukor is). Ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, nedves konyharuha segítségével feltekerjük a lapot, majd egy újabb piskótát sütünk. (ezt nem tekerjük fel!)
A pudingot megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral jól kikeverem, majd a kihűlt pudingot, illetve a rumaromát hozzáadjuk. Ezt jól összedolgozzuk.
A kész krémmel megtöltjük a tekercsünket, amit 1-2 cm vastagon felszelünk. Egy nagyobb méretű tálat alufóliával kibélelünk, belehelyezzük a krémes tekercs szeleteket a szélére, majd ennek a közepébe kenünk a megmaradt krémből, továbbá a méret átmérőjének megfelelő kört kivágunk a másik piskótánkból, és a maradékot beledaraboljuk. (krém, piskóta, krém, piskóta, stb.) Ha a tetejére értünk helyezzük rá a már előre kivágott piskóta körünket.
A tálból kifordítva megkapjuk a teknős páncélját, és már nincs más dolgunk, mint a végtagjait helyükre tenni.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

A meghámozott gyümölcsöket díszítés előtt érdemes zselébe mártani, hogy ne barnuljanak meg túl hamar.
Teknősbéka torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!