Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás tejberizsfagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

150 g kerek szemű rizs
600 ml tej (3,5%-os)
200 g cukor
1 csipet só
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A rizst egy lábasba szórjuk, hozzáöntünk 100 ml vizet, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vanília aromát és a sót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 25-30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.

A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.

Tippek:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
A Vaníliás tejberizsfagylalt receptje 6 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!