Vaníliás tejberizsfagylalt
Hozzávalók
150 g kerek szemű rizs
600 ml tej (3,5%-os)
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
Elkészítés
Elkészítés:
A rizst egy lábasba szórjuk, hozzáöntünk 100 ml vizet, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 25-30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.
A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.
A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Tippek:
A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás tejberizsfagylalt
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
150 g kerek szemű rizs
600 ml tej (3,5%-os)
200 g cukor
1 csipet só
200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A rizst egy lábasba szórjuk, hozzáöntünk 100 ml vizet, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 25-30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.
A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
A hideg habtejszínt felverjük, majd a kihűlt tejberizshez forgatjuk először a mascarponét és utána a tejszínhabot. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.
A fagylaltot kb. 20 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
Tippek:
A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
Ízesíthetjük a fagylaltkrémet 1 kávéskanál őrölt fahéjjal is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?