Thomas torta narancsos joghurt krémmel
Hozzávalók
Piskóta:
15 db tojás
15 ek. cukor
15 ek. liszt
1 db nagyobb narancs reszelt héja
0,5 narancs leve
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 db narancs
1 db tojás
12 dkg cukor
2 kk. narancs aroma
3 dkg margarin
30 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín
Tortát borítani:
1,3 kg fondant vagy Dr. Oetker Marcipán
Kék, piros és fekete ételfesték
Elkészítés
Elkészítés
A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk, egy kb. 38 x 28-as tepsiben, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk úgy, hogy össze tudjuk állítani a mozdonyt. Először az alapját kivágjuk, majd a maradékból a többi "alkatrészt. A feldarabolt piskótákat 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd összeállítjuk, és kívülről is bevonjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a fondant vagy marcipánt megfestjük, és beborítjuk vele a tortát.
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Alternatív elkészítés
A krém 1 tortára elegendő mennyiség!!! Ehhez a tortához dupla mennyiségű krém szükséges!
Kedvencnek jelölöm
Thomas torta narancsos joghurt krémmel
Hozzávalók
Piskóta:
15 db tojás
15 ek. cukor
15 ek. liszt
1 db nagyobb narancs reszelt héja
0,5 narancs leve
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 db narancs
1 db tojás
12 dkg cukor
2 kk. narancs aroma
3 dkg margarin
30 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk, egy kb. 38 x 28-as tepsiben, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk úgy, hogy össze tudjuk állítani a mozdonyt. Először az alapját kivágjuk, majd a maradékból a többi "alkatrészt. A feldarabolt piskótákat 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd összeállítjuk, és kívülről is bevonjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a fondant vagy marcipánt megfestjük, és beborítjuk vele a tortát.
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Hűtőben tároljuk!
Alternatív elkészítés
A krém 1 tortára elegendő mennyiség!!! Ehhez a tortához dupla mennyiségű krém szükséges!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?