
Thomas torta narancsos joghurt krémmel


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tortát borítani:
Elkészítés
Elkészítés
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Thomas torta narancsos joghurt krémmel
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?