Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Thomas torta narancsos joghurt krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

15 db tojás
15 ek. cukor
15 ek. liszt
1 db nagyobb narancs reszelt héja
0,5 narancs leve

Krém:

1 db narancs
1 db tojás
12 dkg cukor
2 kk. narancs aroma
3 dkg margarin
30 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín

Tortát borítani:

1,3 kg fondant vagy Dr. Oetker Marcipán
Kék, piros és fekete ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk, egy kb. 38 x 28-as tepsiben, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk úgy, hogy össze tudjuk állítani a mozdonyt. Először az alapját kivágjuk, majd a maradékból a többi "alkatrészt. A feldarabolt piskótákat 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd összeállítjuk, és kívülről is bevonjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a fondant vagy marcipánt megfestjük, és beborítjuk vele a tortát.
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

A krém 1 tortára elegendő mennyiség!!! Ehhez a tortához dupla mennyiségű krém szükséges!
Thomas torta narancsos joghurt krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!