Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Babapiskótás részhez:

1 csomag babapiskóta (edény nagyságától függ)
1 csésze lefőzött kávé
pár csepp rum vagy rumaroma

Krém:

3 db tojás
250 gramm mascarpone
380 ml habtejszín
120 gramm kristálycukor

Elkészítés lépésről lépésre

Krém

A jól behűtött tejszínt verjük fel, majd tegyük vissza a hűtőbe.

Amíg a tejszín a hűtőben van, addig törjük fel a tojásokat és keverjük mellé a cukrot, vaníliás cukrot is és állandó kevergetés mellett kezdjük melegíteni addig, amíg kicsit forróvá nem válik az elegy (ujjunkkal tudjuk ellenőrizni).
Amikor elérte a kellő hőmérsékletet, levesszük a tűzről és a robotgéppel addig dolgozzuk, amíg ki nem hűl.

Amikor a fentiekkel elkészültünk, elkezdhetjük összeállítani a krémet.
A mascarponét elkeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert habbal, majd hozzáadjuk a tojásos cukros elegyet is, illetve a lapzselatint.
Határozott mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókat.

Összeállítás

Miután elkészültünk a krémmel, a kávés, rumos keverékbe mártogatjuk a babapiskótákat és lerakunk egy réteget az edényünk aljára, majd a krém egyik felét ráhalmozzuk és jöhet a következő réteg babapiskóta, majd a krém másik fele és a tetejét meghintjük kakaóporral.
Tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!