Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Babapiskótás részhez:

1 csomag babapiskóta (edény nagyságától függ)
1 csésze lefőzött kávé
pár csepp rum vagy rumaroma

Krém:

3 db tojás
250 gramm mascarpone
380 ml habtejszín
120 gramm kristálycukor

Elkészítés lépésről lépésre

Krém

A jól behűtött tejszínt verjük fel, majd tegyük vissza a hűtőbe.

Amíg a tejszín a hűtőben van, addig törjük fel a tojásokat és keverjük mellé a cukrot, vaníliás cukrot is és állandó kevergetés mellett kezdjük melegíteni addig, amíg kicsit forróvá nem válik az elegy (ujjunkkal tudjuk ellenőrizni).
Amikor elérte a kellő hőmérsékletet, levesszük a tűzről és a robotgéppel addig dolgozzuk, amíg ki nem hűl.

Amikor a fentiekkel elkészültünk, elkezdhetjük összeállítani a krémet.
A mascarponét elkeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert habbal, majd hozzáadjuk a tojásos cukros elegyet is, illetve a lapzselatint.
Határozott mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókat.

Összeállítás

Miután elkészültünk a krémmel, a kávés, rumos keverékbe mártogatjuk a babapiskótákat és lerakunk egy réteget az edényünk aljára, majd a krém egyik felét ráhalmozzuk és jöhet a következő réteg babapiskóta, majd a krém másik fele és a tetejét meghintjük kakaóporral.
Tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!