Tiramisu búzasörrel
Hozzávalók
Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)
Búzasör sziruphoz:
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
50 ml 100 %-os narancslé
80 g cukor
5 egész szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml búzasör
Krémhez:
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone krémsajt
200 g babapiskóta
Díszítéshez:
1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
1 teáskanál fahéjas cukor
kb. 5-6 mini sós perec
Elkészítés
Elkészítés:
Búzasör szirup:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tipp:
A búzasörös tiramisu söröspoharakban is tálalható. Ez esetben durvára törjük össze a babapiskótákat, és úgy rétegezzük felváltva a tiramisu-krémmel.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu búzasörrel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)
Búzasör sziruphoz:
50 ml 100 %-os narancslé
80 g cukor
5 egész szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 ml búzasör
Krémhez:
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
250 g mascarpone krémsajt
200 g babapiskóta
Díszítéshez:
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál fahéjas cukor
kb. 5-6 mini sós perec
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Búzasör szirup:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.
Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.
Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.
Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.
A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.
A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.
Tipp:
A búzasörös tiramisu söröspoharakban is tálalható. Ez esetben durvára törjük össze a babapiskótákat, és úgy rétegezzük felváltva a tiramisu-krémmel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?