Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu búzasörrel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Üveg vagy porcelán tál (kb. 1,5 literes)

Búzasör sziruphoz:

50 ml 100 %-os narancslé
80 g cukor
5 egész szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
250 ml búzasör

Krémhez:

200 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt
200 g babapiskóta

Díszítéshez:

1 teáskanál fahéjas cukor
kb. 5-6 mini sós perec

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Búzasör szirup:
Tegyük a cukrot egy kis serpenyőbe, és közepes lángon karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a naracslevet, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Öntsük hozzá a sört, és alacsony fokozaton további 3 percig főzzük.

Hagyjuk kihűlni a szirupot, és egy szitán szűrjük le.

Mártsuk a babapiskóta felét a búzasörös szirupba, és tegyük a tál aljába.

Krém:
Öntsük a hideg tejet a keverőtálba. Adjuk hozzá a tiramisu krémport és keverjük össze röviden konyhai robotgéppel(habverő) a legalacsonyabb fokozaton. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton, míg kemény habot kapunk, majd adjuk hozzá mascarponét, és közepes fokozaton keverjük össze az egészet.

A tiramisu krém felét egyenletesen terítsük el a babapiskótán. Ezután a babapiskóta másik felét mártsuk bele a búzasörszirupba és tegyük a krémre, majd fedjük be a maradék tiramisu-krémmel.

A tiramisut legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt szórjuk meg a tiramisut először kakaóval, majd fahéjas cukorral, és díszítsük apró sós perecekkel.

Tipp:

A búzasörös tiramisu söröspoharakban is tálalható. Ez esetben durvára törjük össze a babapiskótákat, és úgy rétegezzük felváltva a tiramisu-krémmel.
Tiramisu búzasörrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!