Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött gombóc

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött gombóc

25 dkg tehéntúró
1 tojás
búzadara
zsemlemorzsa
ízlés szerint cukor
rumaroma
1 kanál savanykás lekvár
8 kanál őrölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tehéntúrót kikavarjuk ízlés szerint cukorral, a tojással és búzadarával. A dara mennyisége attól függ, milyen vizes a túró. 4 kanál őrölt dióba rakjuk a savanykás lekvárt és a rumaromát. A túróból gombócokat formálunk, és mindegyik közepébe rakunk egy kis diótölteléket. Lobogó sós vízben addig főzzük, míg feljön a tetejére. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, adunk hozzá ízlés szerint cukrot és hozzákeverjük a megmaradt 4 kanál őrölt diót. A megfőtt gombócokat belehempergetjük a diós zsemlemorzsába.
Töltött gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!