Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2 kereskedelemben kapható 3 lapos tortalap

Krém:

3 citrom ízű krémpor
0,5 l gyümölcslé
fél sárgadinnye belseje
4 darab őszibarack
2 dl tejszínhab
ízlés szerint cukor

Díszítés:

80 g 70%-os keserű csoki
kevés tejszínhab
1 őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez a gyümölcsöket pépesítjük. A három krémport a fél liter gyümölcslével mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és 3 kanál gyümölcspépet. A megmaradt gyümölcspépet félrerakjuk.
Az egyik háromlapos tortalapból kis kört vágunk ki, ez lesz az emelet.
Mindegyik lapot megkenjük a gyümölcspéppel és a tortát, majd az emeletet is megtöltjük a krémmel.
A tetejét gyümölccsel díszítjük az alját tejszínhabbal és a torta oldalát csoki gyűrűvel vonjuk be.
A csoki gyűrű készítését Dr. Oetker Tortasütés és díszítés könyvéből tanultam.
Sütőpapírból a torta kerületének megfelelő csíkot vágunk. A papírcsíkra kanál segítségével rákenjük a felolvasztott csokit. Amikor kezd kissé megdermedni, papírcsíkot helyezzük a torta köré, hogy a csokoládés oldala kerüljön a tortára. Kezünkkel kissé rányomkodjuk, és hűtőbe rakva megvárjuk, míg megszilárdul, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
Torta Torta Torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!