
Torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Az egyik háromlapos tortalapból kis kört vágunk ki, ez lesz az emelet.
Mindegyik lapot megkenjük a gyümölcspéppel és a tortát, majd az emeletet is megtöltjük a krémmel.
A tetejét gyümölccsel díszítjük az alját tejszínhabbal és a torta oldalát csoki gyűrűvel vonjuk be.
A csoki gyűrű készítését Dr. Oetker Tortasütés és díszítés könyvéből tanultam.
Sütőpapírból a torta kerületének megfelelő csíkot vágunk. A papírcsíkra kanál segítségével rákenjük a felolvasztott csokit. Amikor kezd kissé megdermedni, papírcsíkot helyezzük a torta köré, hogy a csokoládés oldala kerüljön a tortára. Kezünkkel kissé rányomkodjuk, és hűtőbe rakva megvárjuk, míg megszilárdul, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.




Torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az egyik háromlapos tortalapból kis kört vágunk ki, ez lesz az emelet.
Mindegyik lapot megkenjük a gyümölcspéppel és a tortát, majd az emeletet is megtöltjük a krémmel.
A tetejét gyümölccsel díszítjük az alját tejszínhabbal és a torta oldalát csoki gyűrűvel vonjuk be.
A csoki gyűrű készítését Dr. Oetker Tortasütés és díszítés könyvéből tanultam.
Sütőpapírból a torta kerületének megfelelő csíkot vágunk. A papírcsíkra kanál segítségével rákenjük a felolvasztott csokit. Amikor kezd kissé megdermedni, papírcsíkot helyezzük a torta köré, hogy a csokoládés oldala kerüljön a tortára. Kezünkkel kissé rányomkodjuk, és hűtőbe rakva megvárjuk, míg megszilárdul, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?