
Vaníliás feketeerdő torta


Hozzávalók
Piskóta:
Meggyes réteg:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A meggyes réteghez a zselatint elkeverjük a meggylével és a cukorral, felforraljuk és kihűtjük. Ha kezd kocsonyásodni a zselatin gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra borítjuk a zselés meggyet. Befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk. A vanília pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és apránként robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krém felét rákenjük a második lapra, befedjük a harmadik lappal. A maradék (színezett) krémmel díszítjük.


Vaníliás feketeerdő torta
Hozzávalók
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggyes réteghez a zselatint elkeverjük a meggylével és a cukorral, felforraljuk és kihűtjük. Ha kezd kocsonyásodni a zselatin gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra borítjuk a zselés meggyet. Befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk. A vanília pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és apránként robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krém felét rákenjük a második lapra, befedjük a harmadik lappal. A maradék (színezett) krémmel díszítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?