sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófelfújt

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrófelfújt

50 dkg túró
8 dkg vaj
8 dkg cukor
4 db tojás
½ citrom leve és héja
5 dkg gríz
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

6 dkg vajat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat adjuk a vajhoz és keverjük habosra. Adjuk hozzá a túrót, a citromlevet és- héjat, a grízt és a sütőport. Forrázzuk le a mazsolát, csöpögtessük le és vegyítsük a túrómasszához. Verjük fel keményre a tojásfehérjét és ezt is keverjük hozzá, óvatosan. Vajazzunk ki egy tálat és töltsük bele a masszát, hintsük meg zsemlemorzsával és dobáljuk rá a maradék vajat. Előmelegített sütőben, közepes lángon, süssük 20 percig.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!