Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós batyu

1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj

Töltelékhez:

30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara

Megkenéshez:

1 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.

Tálalás

Porcukorral tálaljuk.
Túrós batyu Túrós batyu Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!