Túrós batyu
Hozzávalók
Túrós batyu
1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj
Töltelékhez:
30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara
Megkenéshez:
1 egész tojás
Elkészítés
Elkészítés
Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.
Tálalás
Porcukorral tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Túrós batyu
Hozzávalók
Túrós batyu
1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj
Töltelékhez:
30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara
Megkenéshez:
1 egész tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.
Tálalás
Porcukorral tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?