Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós batyu

1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj

Töltelékhez:

30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara

Megkenéshez:

1 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.

Tálalás

Porcukorral tálaljuk.
Túrós batyu Túrós batyu Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!