Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós batyu

1 kg liszt
1 darab tojás
4 dkg élesztő
citrom
2 evőkanál cukor
pici só
tej
olaj

Töltelékhez:

30 dkg túró
cukor-mazsola (ízlés szerint)
1 tojás
1-2 evőkanál búzadara

Megkenéshez:

1 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1 egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2 dl tejben, 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell, még tejet adok hozzá, ha kész ráöntök egy kicsi olajat, majd félreteszem kelni kb.40 percre. Kinyújtom a megkelt tésztát.10x10-es négyzetekre vágom. A jól összekevert töltelékből, mindegyik közepébe teszek.4 sarkát összefogom, tekerek rajta, felesleget lecsípem, és a kiolajozott tepsibe teszem, egy kicsit lapítok rajta. Mindegyiket megkenem a jól kikevert tojással. 160 fokon 30-35 perc alatt kész.

Tálalás

Porcukorral tálaljuk.
Túrós batyu Túrós batyu Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!