Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához ( 2 rúdhoz):

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 tk só
2 ek olaj

Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):

50 dkg túró
5 ek cukor
0,5 citrom reszelt héja
1 ek búzadara

Kenéshez:

1 tojássárgája

Tepsi kikenéséhez:

margarin
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk egy csipet cukorral.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A tészta 2 rúdhoz elegendő, míg a töltelékből dupla adagot szükséges készíteni.
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Túrós bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!