Túrós bejgli
Hozzávalók
Tésztához ( 2 rúdhoz):
Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):
Kenéshez:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Túrós bejgli
Hozzávalók
Tésztához ( 2 rúdhoz):
Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):
Kenéshez:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?