Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós burek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tortaforma 24-26 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

500 g félzsíros túró
100 g tejföl 20%-os
2 db tojás (M-es)
1 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
100 g búzadara

Kenéshez:

120 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tortaformát (24-26 cm Ø) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A túrót simára keverjük a tejföllel, a tojásokkal és a reszelt fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a búzadarát. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A réteslapot kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, majd egy csíkban, az alsó harmadra halmozzuk a töltelék egy részét és az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük, majd hasonlóan járunk el a többi réteslappal és a töltelékkel. A réteseket kívülről befelé haladva, csiga alakban a tortaformába helyezzük és megkenjük olvasztott margarinnal. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk és a bureket megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Túrós burek Túrós burek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!