
Túrós burek



Hozzávalók
Tortaforma 24-26 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót simára keverjük a tejföllel, a tojásokkal és a reszelt fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a búzadarát. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, majd egy csíkban, az alsó harmadra halmozzuk a töltelék egy részét és az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük, majd hasonlóan járunk el a többi réteslappal és a töltelékkel. A réteseket kívülről befelé haladva, csiga alakban a tortaformába helyezzük és megkenjük olvasztott margarinnal. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk és a bureket megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Tipp:



Túrós burek
Hozzávalók
Tortaforma 24-26 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót simára keverjük a tejföllel, a tojásokkal és a reszelt fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a búzadarát. A tölteléket hat egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A réteslapot kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, majd egy csíkban, az alsó harmadra halmozzuk a töltelék egy részét és az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük, majd hasonlóan járunk el a többi réteslappal és a töltelékkel. A réteseket kívülről befelé haladva, csiga alakban a tortaformába helyezzük és megkenjük olvasztott margarinnal. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk és a bureket megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Tipp:


Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?