Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

A kakaós laphoz 30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
16 dkg cukor
8 dkg vaj
3-4 ek. tejföl

Tèszta:

A világos laphoz 15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 ek tejföl

Töltelèk:

75 dkg túró
1 ek mèz
5 dkg vaj
1-2 ek tejföl
2 tojàs
1/2 citrom hèja ès leve
10 dk cukor vagy èdesìtő

Tetejère:

2 ek olaj

Töltelèk:

5-6 ek baracklekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A vilàgos ès a kakaós lap hozzàvalóit külön tàlba mèrjük, rugalmas tèsztàt gyùrunk belőle. A kakaós lapot kettè osztjuk.
A túrókrèmhez a tojàsok fehèrjèt habbà verjük , a vajat felolvasztjuk, majd a többi hozzàvalóval a túróhoz keverjük .

Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
Előmelegìtett sütőben 180'C -on 40 percig sütjük.
Ha kihült az olvasztott csokival megkenjük a tetejèt.

Alternatív elkészítés

24x35cm tepsihez
Túrós zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!