Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ünnepi mézes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
12,5 dkg margarin(vaj)
5 ek méz
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 dl tej
csipet só
csipet mézes fűszer

Krém:

6 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg margarin(vaj).

Összeállítás:

sárgabarack lekvár
gyümölcsök,bonbonok

Simán mézes krémesnek:

20 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Kissé elmorzsoljuk a lisztet , szódabikarbónát,sót és a puha margarint(vajat).A mézet,porcukrot,mézes fűszert,a tojást és a tejet simára keverjük(nem kell melegíteni),majd a lisztes részhez adjuk.Sima tésztává gyúrjuk,szobahőmérsékleten letakarva 15-20 percet pihentetjük. 3-5 mm vastagra nyújtjuk,sütőpapíros tepsire tesszük,formára vágjuk(így nem fog eldeformálódni),megszurkáljuk 180 C-on 6-8 percig világosra sütjük.Formánként 3-3 lapot sütünk.

Krém készítése

A tejből,cukorból, Dr.Oetker Vanillincukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk,majd ha kihűlt,habosra keverjük a puha margarinnal.

Összeállítás

A két alsó lapot megkenjük a lekvárral,úgy,hogy a krém majd takarja.Rányomkodjuk a krémet és rövid időre hűtőbe rakjuk laponként dermedni nehogy szétcsússzanak a rétegek.Egymásra rakjuk az alsó két lapot,rátesszük a harmadik lapot,szépen rányomkodjuk a maradék krémet és egy éjszakát pihentetjük.Másnap gyümölcsökkel,ehető virággal,bonbonokkal díszíthetjük.

Mézes krémes

A tésztából 4 db kb.20*30 cm-es lapot sütünk.Alsó lapra a krém fele,második lapra lekvár,harmadikra a krém másik fele kerül.Tetejére megolvasztjuk a csokoládét,hozzákeverjük az olajat.Egy éjszakát pihentetjük.

Alternatív elkészítés

Vanília puding helyett lehet más ízzel is csinálni ,pl: csoki pudinggal lekvár nélkül,vagy pikánsabb lekvárral.
Ünnepi mézes krémes Ünnepi mézes krémes Ünnepi mézes krémes Ünnepi mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!