
Vajas tészta


Hozzávalók
Vajas tészta
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük az elő tésztánkat, elmorzsoljuk a maradék vajat a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Begyúrjuk, kigömbölyítjük, behasítjuk a tetejét, s letakarva minimum 30 percet pihentetjük.
Majd egymással szemben négy fület nyújtunk a tésztánknak, úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon!
Ide tesszük az előkészített vajas részünket, s az egymással szembe lévő füleket ráhajtjuk.
Nyújtófával kissé megütögetjük és kinyújtjuk.
Az egyik oldalát félig behajtjuk, majd a másik oldalt erre hajtjuk rá. 90 fokban elforgatjuk, és újra kinyújtjuk.
Behajtjuk mind két oldalt, úgy hogy középen találkozzanak, s félbe hajtjuk.
30 percre betesszük a hűtőbe majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Majd felhasználástól függően nyújtjuk, daraboljuk, stb.


Vajas tészta
Hozzávalók
Vajas tészta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük az elő tésztánkat, elmorzsoljuk a maradék vajat a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Begyúrjuk, kigömbölyítjük, behasítjuk a tetejét, s letakarva minimum 30 percet pihentetjük.
Majd egymással szemben négy fület nyújtunk a tésztánknak, úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon!
Ide tesszük az előkészített vajas részünket, s az egymással szembe lévő füleket ráhajtjuk.
Nyújtófával kissé megütögetjük és kinyújtjuk.
Az egyik oldalát félig behajtjuk, majd a másik oldalt erre hajtjuk rá. 90 fokban elforgatjuk, és újra kinyújtjuk.
Behajtjuk mind két oldalt, úgy hogy középen találkozzanak, s félbe hajtjuk.
30 percre betesszük a hűtőbe majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Majd felhasználástól függően nyújtjuk, daraboljuk, stb.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?