Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas tészta

1 kg liszt
1 kg vaj
2 dkg só
0,5 l víz
2 dkg ecet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajas részhez elmorzsoljuk a vaj 80%-át a liszt 20%-val. Téglalap alakúra formáljuk, s betesszük a hűtőbe pihenni.
Közben elkészítjük az elő tésztánkat, elmorzsoljuk a maradék vajat a liszttel, s hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Begyúrjuk, kigömbölyítjük, behasítjuk a tetejét, s letakarva minimum 30 percet pihentetjük.
Majd egymással szemben négy fület nyújtunk a tésztánknak, úgy, hogy a közepe vastagabb maradjon!
Ide tesszük az előkészített vajas részünket, s az egymással szembe lévő füleket ráhajtjuk.
Nyújtófával kissé megütögetjük és kinyújtjuk.
Az egyik oldalát félig behajtjuk, majd a másik oldalt erre hajtjuk rá. 90 fokban elforgatjuk, és újra kinyújtjuk.
Behajtjuk mind két oldalt, úgy hogy középen találkozzanak, s félbe hajtjuk.
30 percre betesszük a hűtőbe majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Majd felhasználástól függően nyújtjuk, daraboljuk, stb.
Vajas tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!