Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajdasági sós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
2 dl olaj
1 ek. cukor
50 g élesztő
0,5 l tej (kb.)
1 tk. só

Töltelék:

25 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 ek. só
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérem a hozzávalókat. Langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt.
A töltelékhez jól eldolgozom egy kisebb tálban a 3 tojássárgáját, a margarint, a sót.

Elkészítés

A lisztet az olajjal elkeverem, majd a felfuttatott élesztőt hozzáöntöm. Beleteszem a sót, és fokozatosan a tejet hozzáadagolom. Dagasztom, de nem kelesztem. Ha szép simára eldolgoztam, négy kis cipóra osztom.
Az egyik cipót jó vékonyra kisodrom. Megkenem a töltelékkel. A reszelt sajtot rászórom, majd feltekerem.
Ezt követően a tenyeremmel téglalap alakúra, laposra nyomkodom. Megkenem a tetejét tojással, amibe pirospaprikát is teszek.
Háromszögekre vágom.
A tepsibe kellő távolságot kell tartani köztük, mert szépen megkelnek!
Jó étvágyat kívánok!

Tálalás

Nagyon finom önmagában is, de ajánlom gulyások mellé is.

Alternatív elkészítés

A sütés először kis hőfokon történjen, ha már szépen dagadnak a sütik, akkor emelhetünk a fokozaton. Szép pirosra, ropogósra kell sütni. A 0,5 liter tejjel óvatosan bánj, mert nem mindig kell bele ennyi.
A tetejére mehet szezámmag, kömény ízlés szerint. A töltelék lehet sajtkrém, házi kolbász...stb.
Vajdasági sós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!