Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajdasági sós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
2 dl olaj
1 ek. cukor
50 g élesztő
0,5 l tej (kb.)
1 tk. só

Töltelék:

25 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 ek. só
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérem a hozzávalókat. Langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt.
A töltelékhez jól eldolgozom egy kisebb tálban a 3 tojássárgáját, a margarint, a sót.

Elkészítés

A lisztet az olajjal elkeverem, majd a felfuttatott élesztőt hozzáöntöm. Beleteszem a sót, és fokozatosan a tejet hozzáadagolom. Dagasztom, de nem kelesztem. Ha szép simára eldolgoztam, négy kis cipóra osztom.
Az egyik cipót jó vékonyra kisodrom. Megkenem a töltelékkel. A reszelt sajtot rászórom, majd feltekerem.
Ezt követően a tenyeremmel téglalap alakúra, laposra nyomkodom. Megkenem a tetejét tojással, amibe pirospaprikát is teszek.
Háromszögekre vágom.
A tepsibe kellő távolságot kell tartani köztük, mert szépen megkelnek!
Jó étvágyat kívánok!

Tálalás

Nagyon finom önmagában is, de ajánlom gulyások mellé is.

Alternatív elkészítés

A sütés először kis hőfokon történjen, ha már szépen dagadnak a sütik, akkor emelhetünk a fokozaton. Szép pirosra, ropogósra kell sütni. A 0,5 liter tejjel óvatosan bánj, mert nem mindig kell bele ennyi.
A tetejére mehet szezámmag, kömény ízlés szerint. A töltelék lehet sajtkrém, házi kolbász...stb.
Vajdasági sós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!