Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás karika

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliás karika

50 dkg liszt
2 darab tojás
15 dkg zsír
15 dkg cukor
kevés tej
2 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A hozzávalókat (kivéve a tortabevonót és az olajat) alaposan összegyúrjuk.
A hűtőben pihentetjük a tésztát, kb fél órát.
Ezután a húsdarálóra helyezett formával karikákat készítünk belőle.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, belemártogatjuk a karikákat, és sütőpapíron hagyjuk megszáradni.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 4 tepsinyi karika lesz.

Tárolás

Fémdobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Akinek nincs ilyen húsdarálóra helyezhető formája, az nyugodtan elnyújthatja, és két pogácsa szaggatóval közel hasonló karikákat kap.
Vaníliás karika

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!