
Vasutas szelet


Hozzávalók
Tészta:
Hab:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
Kettévesszük a tésztát és a felébe belekeverjük a kakaót.
Kipapírozott tepsibe, sakktábla szerűen kanállal, felváltva belekanalazzuk a tésztát. Betesszük a sütőbe sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
Mikor már majdnem megsült a tészta kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot és készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A tojáshabot gőz fölött is fel lehet verni, vagy sütés nélkül is rákenni, miután a tésztát készre sütöttük.



Vasutas szelet
Hozzávalók
Tészta:
Hab:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
Kettévesszük a tésztát és a felébe belekeverjük a kakaót.
Kipapírozott tepsibe, sakktábla szerűen kanállal, felváltva belekanalazzuk a tésztát. Betesszük a sütőbe sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
Mikor már majdnem megsült a tészta kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot és készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A tojáshabot gőz fölött is fel lehet verni, vagy sütés nélkül is rákenni, miután a tésztát készre sütöttük.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?