Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vasutas szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg vaj
4 tojássárgája
20 dkg cukor
2 dl tej
30 dkg liszt
8 ek. baracklekvár

Hab:

4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat szétválasztjuk.

Elkészítés

A puha vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra felverjük.
A sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
Kettévesszük a tésztát és a felébe belekeverjük a kakaót.
Kipapírozott tepsibe, sakktábla szerűen kanállal, felváltva belekanalazzuk a tésztát. Betesszük a sütőbe sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
Mikor már majdnem megsült a tészta kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot és készre sütjük.

Tálalás

25 x 35 tepsi.

Alternatív elkészítés

Ha nagyobb gáztepsivel csináljuk, lehet az adagok másfélszeresét venni.
A tojáshabot gőz fölött is fel lehet verni, vagy sütés nélkül is rákenni, miután a tésztát készre sütöttük.
Vasutas szelet Vasutas szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!