Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdei kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kuglóf formához (Ø 18 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

175 g meggy (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
2 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Áztatáshoz:

kb. 2 evőkanál meggylikőr

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
1 teáskanál meggylikőr

Díszítéshez:

némi csokoládé dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet egy szitán lecsepegtetjük, és 4 szem meggyet konyhai kéztörlő papírra félreteszünk a díszítéshez, 100 g-ot pedig a töltelékhez. Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a tortaformát. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat egyenként kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, és közepes sebességen, a tejjel felváltva, 2 részletben röviden keverjük bele. Keverjük bele a reszelt csokoládét.

Öntsük a tészta valamivel kevesebb mint felét a formába. Szórjuk rá a 100 g meggyet és öntsük rá a maradék tésztát, és simítsuk el a felületét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tortát kb. 10 percig a formában, majd fordítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

A kuglófot vízszintesen kétszer vágjuk át és a tésztákat egyenként helyezzük egy tálra. Az alsó karika tésztát tegyük egy tortatálra és áztassuk be meggylikőrrel.

Krém:
A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, keverjük bele a meggylikőrt és töltsük csillagcsővel ellátott (Ø 8 mm) habzsákba. Kb. 8 pöttynyi krémet nyomjunk a felső tésztára. Az alsó tészta külső és belső szélére hullámos krémkarikát nyomunk. Tegyük közéjük a meggyeket. Helyezzük a középső tortakarikát a tetejére, és kissé nyomjuk le. A tetejére nyomjuk a maradék krémet, és helyezzük rá a felső tortakarikát.

Díszítés:
Helyezzük a 4 cseresznyét és a 4 csokoládédíszt felváltva a krémpöttyökbe. Tegyük a tortát legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A legjobb, ha a feketeerdei kuglófot előző nap sütjük meg, így könnyebb felvágni.
Ha alkohol nélküli Feketeerdei kuglófot szeretnénk, egyszerűen hagyjuk ki a meggylikőrt.
Feketeerdei kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!