Vegán rakott burgonya
Hozzávalók
Magas falú tepsihez (kb. 20x25 cm):
némi olaj
Vegán rakott burgonyához:
1,2 kg burgonya (nem szétfőlő fajta)
600 g Dr. Oetker Creme VEGA
300 g vegán füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
Díszítéshez:
snidling
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól, bő hideg vízben feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, amíg egy villát éppen át tudunk szúrni a szemeken. Leszűrjük, még langyosan meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát megpucoljuk, a vegán füstölt sajtot lereszeljük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme Vegát kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. A kihűlt burgonyákat néhány mm vékony karikákra vágjuk, a karikák harmadát egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálban. Megkenjük az ízesített Creme VEGA harmadával, és megszórjuk a reszelt vegán füstölt sajt harmadával. A többi hozzávaló felhasználásával még kétszer megismételjük a rétegezést. A sütőtálat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a vegán rakott burgonyát megsütjük (a sütési idő utolsó harmadában levesszük az alufóliát).
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tppek:
A vegán rakott burgonyát elkészíthetjük 4 darab egyszemélyes sütőtálban, vagy a hozzávalókból 2 réteget kialakítva egy nagyobb méretű, alacsonyabb falú tepsiben is megsüthetjük.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Kedvencnek jelölöm
Vegán rakott burgonya
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Magas falú tepsihez (kb. 20x25 cm):
némi olaj
Vegán rakott burgonyához:
1,2 kg burgonya (nem szétfőlő fajta)
600 g Dr. Oetker Creme VEGA
300 g vegán füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
Díszítéshez:
snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól, bő hideg vízben feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, amíg egy villát éppen át tudunk szúrni a szemeken. Leszűrjük, még langyosan meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát megpucoljuk, a vegán füstölt sajtot lereszeljük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme Vegát kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. A kihűlt burgonyákat néhány mm vékony karikákra vágjuk, a karikák harmadát egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálban. Megkenjük az ízesített Creme VEGA harmadával, és megszórjuk a reszelt vegán füstölt sajt harmadával. A többi hozzávaló felhasználásával még kétszer megismételjük a rétegezést. A sütőtálat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a vegán rakott burgonyát megsütjük (a sütési idő utolsó harmadában levesszük az alufóliát).
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tppek:
A vegán rakott burgonyát elkészíthetjük 4 darab egyszemélyes sütőtálban, vagy a hozzávalókból 2 réteget kialakítva egy nagyobb méretű, alacsonyabb falú tepsiben is megsüthetjük.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?