Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán rakott burgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Magas falú tepsihez (kb. 20x25 cm):

némi olaj

Vegán rakott burgonyához:

1,2 kg burgonya (nem szétfőlő fajta)
300 g vegán füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól, bő hideg vízben feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, amíg egy villát éppen át tudunk szúrni a szemeken. Leszűrjük, még langyosan meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát megpucoljuk, a vegán füstölt sajtot lereszeljük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Creme Vegát kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. A kihűlt burgonyákat néhány mm vékony karikákra vágjuk, a karikák harmadát egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálban. Megkenjük az ízesített Creme VEGA harmadával, és megszórjuk a reszelt vegán füstölt sajt harmadával. A többi hozzávaló felhasználásával még kétszer megismételjük a rétegezést. A sütőtálat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a vegán rakott burgonyát megsütjük (a sütési idő utolsó harmadában levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tppek:

A vegán rakott burgonyát elkészíthetjük 4 darab egyszemélyes sütőtálban, vagy a hozzávalókból 2 réteget kialakítva egy nagyobb méretű, alacsonyabb falú tepsiben is megsüthetjük.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Vegán rakott burgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!