Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán rakott burgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Magas falú tepsihez (kb. 20x25 cm):

némi olaj

Vegán rakott burgonyához:

1,2 kg burgonya (nem szétfőlő fajta)
300 g vegán füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól, bő hideg vízben feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, amíg egy villát éppen át tudunk szúrni a szemeken. Leszűrjük, még langyosan meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát megpucoljuk, a vegán füstölt sajtot lereszeljük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Creme Vegát kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. A kihűlt burgonyákat néhány mm vékony karikákra vágjuk, a karikák harmadát egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálban. Megkenjük az ízesített Creme VEGA harmadával, és megszórjuk a reszelt vegán füstölt sajt harmadával. A többi hozzávaló felhasználásával még kétszer megismételjük a rétegezést. A sütőtálat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a vegán rakott burgonyát megsütjük (a sütési idő utolsó harmadában levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tppek:

A vegán rakott burgonyát elkészíthetjük 4 darab egyszemélyes sütőtálban, vagy a hozzávalókból 2 réteget kialakítva egy nagyobb méretű, alacsonyabb falú tepsiben is megsüthetjük.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Vegán rakott burgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!