Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán rakott burgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Magas falú tepsihez (kb. 20x25 cm):

némi olaj

Vegán rakott burgonyához:

1,2 kg burgonya (nem szétfőlő fajta)
300 g vegán füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastól, bő hideg vízben feltesszük főni. Közepes lángon addig főzzük, amíg egy villát éppen át tudunk szúrni a szemeken. Leszűrjük, még langyosan meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A fokhagymát megpucoljuk, a vegán füstölt sajtot lereszeljük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Creme Vegát kikeverjük a finomra reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal. A kihűlt burgonyákat néhány mm vékony karikákra vágjuk, a karikák harmadát egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálban. Megkenjük az ízesített Creme VEGA harmadával, és megszórjuk a reszelt vegán füstölt sajt harmadával. A többi hozzávaló felhasználásával még kétszer megismételjük a rétegezést. A sütőtálat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a vegán rakott burgonyát megsütjük (a sütési idő utolsó harmadában levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A vegán rakott burgonyát sütőrácsra tesszük, és 5-10 percet hűlni hagyjuk. Szeletekre vágva, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tppek:

A vegán rakott burgonyát elkészíthetjük 4 darab egyszemélyes sütőtálban, vagy a hozzávalókból 2 réteget kialakítva egy nagyobb méretű, alacsonyabb falú tepsiben is megsüthetjük.
Az ízesített Creme VEGA-ba belekeverhetünk 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprikát is.
Vegán rakott burgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!