Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliafagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Fagylalthoz:

40 g agávé szirup
50 g porcukor
½ evőkanál kókuszzsír
350 ml mandulaital
150 g kesudiókrém
1 csipet só

Eperöntethez:

200 g eper
kb. 3 teáskanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Vaníliafagylalt:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát, az agávé szirupot, a porcukrot és a kókuszzsírt edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémesre pürésítjük. A fagylaltkrémet fagyasztható edényekbe áttöltjük, lezárjuk, és legjobb, ha éjszakára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.

Eperöntet:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges felaprítjuk, és a porcukorral pürésítjük.
A vegán vaníliafagylaltot az eperöntettel tálaljuk.

Tipp:

A vegán vaníliafagylaltot tetszés szerint tálalhatjuk reszelt vegán csokoládéval, felezett eperrel és mentával.
A Vegán vaníliafagylalt mindenmentes alternatívája a hagyományos fagylaltféléknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!