Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegetáriánus pizza

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1-2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1-2 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

némi zsiradék
vagy sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
65 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej (kb. 4 evőkanál)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj (kb. 4 evőkanál)

Feltéthez:

50 g piros hegyes paprika
75 g gomba
50 g koktélparadicsom
100 g paradicsomszósz
némi oregánó
125 g reszelt Gouda sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.

Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek:

Amennyiben megduplázzuk a tészta és a feltét hozzávalóit, úgy készíthetünk egy nagy tepsi (kb.35x40 cm) méretű pizzát. Ez esetben a sütési időt emeljük kb. 20-25 percre.
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Vegetáriánus pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!