Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
1-2 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?