Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
1-2 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?