
Verőlegény csemege


Hozzávalók
Verőlegény csemege
Elkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját a joghurttal, olajjal, porcukorral, vaníliás cukorral keverjük simára, majd fakanállal dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. Végül forgassuk bele a keményre felvert tojásfehérje habot. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A kisebb darabokra vágott almát, a kimagozott meggyet forgassuk lisztbe, és szórjuk a darabos dióval együtt a massza tetejére.
Közepes hőmérsékletű előmelegített sütőben süssük készre, majd kihűlés után vágjuk hosszúkás téglalapokra, és a tetejét szórjuk meg vaníliás porcukorral.


Verőlegény csemege
Hozzávalók
Verőlegény csemege
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások sárgáját a joghurttal, olajjal, porcukorral, vaníliás cukorral keverjük simára, majd fakanállal dolgozzuk bele a sütőporos lisztet. Végül forgassuk bele a keményre felvert tojásfehérje habot. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A kisebb darabokra vágott almát, a kimagozott meggyet forgassuk lisztbe, és szórjuk a darabos dióval együtt a massza tetejére.
Közepes hőmérsékletű előmelegített sütőben süssük készre, majd kihűlés után vágjuk hosszúkás téglalapokra, és a tetejét szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?