Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 l tej
5 dkg élesztő
1 tojás
1 ek olvasztott margarin
50-60 dkg liszt
cukor

Egyéb:

24 db virsli
ketchup
10 dkg sajt
1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos cukrozott tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval és duplájára kelesztjük langyos helyen. Összegyúrjuk, majd újrakelesztjük.(minél többször kelesztjük annál puhább lesz a tészta.) 3 részre osztjuk, és 3 cipót formázunk. Egy cipót kerekre nyújtunk, és 8 cikkre vágjuk. Mindegyik szélesebb végébe 1 virslit teszünk, teszünk rá ketchupot és feltekerjük. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Ugyanígy teszünk a másik két cipóval is. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

24 db.
Virslis kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!