Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zebra kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zebra kuglóf

25 dkg liszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor (púpos)
1 csipet só
3 kisebb tojás
10 dkg olvasztott vaj
25 dkg cukor
2 dl tej
1 ek. vaj a forma kikenéséhez
1 ek. zsemlemorzsa a forma szórásához
2 ek. porcukor a kínáláshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük.
Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet.
Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet.
A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük.
Egy csőrös kuglófformát (24*11 cm) kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A sütőt előmelegítjük.
A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra 1 evőkanál kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk. A tészta szépen szétterül a formában.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. (Természetesen a sütési idő sütőfüggő.)
Tűpróbával ellenőrizzük. (Én egy hústűvel szurkáltam meg, hogy ragad-e még rá a tészta.)
Pár perc után rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Zebra kuglóf Zebra kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!