sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zselatinos máz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zselatinos máz

60 ml víz
kb.12 g /10ml folyékony glükóz
500 g porcukor
1-4 ek. kukoricakeményítő (ha szükséges)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet öntsük tűzálló tálba és szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 2 percig, majd vízfürdőben óvatosan melegítsük, míg feloldódik a zselatin. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a folyékony glükózt, majd egy percig hagyjuk hűlni. Közben egy tálba szitáljuk a porcukrot, mélyedést csinálunk a közepébe és beleöntjük a zselatinos keveréket. Először késsel összekavarjuk, majd ha már összeáll, kézzel gyúrjuk kenyértészta állagúra. Ha szükséges tegyünk hozzá keményítőt. Felhasználásig légmentesen tekerjük folpackba, mert hamar kiszárad. Ha nagyon megkeményedne mikrohullámú sütőbe melegítsük és újra formázható lesz. Azokat az elemeket készíthetjük el belőle, amelyek kimagaslanak a tortán, mert nagyon jól megkeményednek. Pl.: a kastélytortánál a tornyok. Tárgyakra is ráhelyezhetjük, hogy felvegye az alakjukat.

Tárolás

Légmentesen folpackba tekerve.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!